top of page

Dönüşüm Hunisi Nedir?

Dönüşüm hunisi müşterilerin satın alma yolcuğunu aşamalara ayıran görsel bir şemadır. Dönüşüm hunisi sayesinde müşterilerinizin satın alma adımlarını gruplara ayırabilir ve ayırdığınız bu çeşitli gruplara özel kampanyalar oluşturarak onların bir sonraki evrelere adım atmalarını sağlayabilirsiniz.


Her işletme kendi içerisinde farklı şekilde işleyiş gösterdiği için tek bir ideal dönüşüm hunisinden bahsetmek zor. Bu sebeple her işletmenin dönüşüm hunisi kendi hedeflerine göre değişim gösterebilmektedir.


Dönüşüm hunisi, Dönüşüm pazarlamasıyla aynı amaca hizmet etmektedir. İkisinde de amaç işletmenin potansiyel müşterinin dönüşüm adımlarını tamamlamasıdır.


Dönüşüm hunisinin son adımı Dönüşüm olarak adlandırılır ve müşteri bu adımda sunulan hizmeti ve ürünü işletmeden satın almış olur.


Ancak dönüşüm hunisinin en önemli kısmı sonlanan her adımda en başa dönülmesidir. Yani dönüşümünü tamamlayan müşteri huninin başına geri döner ve tekrardan aynı aşamalardan geçer.

 

Dönüşüm Hunisi Adımları

Basitçe adımları sıralamak gerekirse Bilinirlik> İlgi> Değerlendirme> Onay> Dönüşüm ve tekrar başa dönüş olarak adımlar sıralana bilir. Ancak dönüşüm hunisi adımları her işletmeye göre farklılık göstermektedir. Değerlendirme kısmı daha karmaşık olan işletmeler bu süreci daha karmaşık hale getirirken marka bilinirliği üzerinde durmak isteyen işletmeler Bilinirlik kısmına daha çok odaklanabilir.

 

dönüşüm hunisi nedir?

 

Dönüşüm Hunisi Neden Önemlidir?

  • Müşterilerin internet sitesindeki yolculuklarını kolaylıkla gruplandırabilirsiniz bu sayede müşterilerin yolculuklarını daha kolay bir şekilde test edebilirsiniz.

  • Müşteri deneyimini iyileştirmek için analiz yapabilirsiniz.

  • Reklam kampanyalarınızdaki olası hataları ve problemleri daha kolay fark edebilirsiniz.

  • Müşterilerin dönüşüm yolculuğunda hangi aşamada tıkandıklarını belirleyebilir o aşamadaki kampanyalarınızı gözden geçirebilirsiniz.

  • Dönüşüm hedefli reklam kampanyalarınızda Dönüşüm hunisi odaklı iyileştirmeler yapabilir bu sayede dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz.

 

Dijital Pazarlama Dönüşüm Hunisi ve Geleneksel Pazarlama Dönüşüm Hunisi Farkları


Dijital pazarlama Dönüşüm hunisi adımları;

Bilinirlik> İlgi> Değerlendirme> Onay> Dönüşüm>Elde Tutma olarak ilerlerken


Geleneksel Pazarlama Hunisi ise;

Farkındalık>İlgi>Karar>Aksiyon olarak ilerlemektedir.

İki huni arasındaki temel farklar Dijital pazarlamanın avantajlarından dolayı farklılık göstermektedir.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page