top of page

Retargeting (Yeniden Hedefleme) Nedir?


Dijital pazarlamada internet sitenizi ziyaret etmiş veya reklamlarınızla etkileşime geçmiş kitleleri tekrar hedefleyen reklam kampanyalarına Retargeting (yeniden hedefleme) reklamları denir.


İşletmeniz hakkında hiçbir fikri olmayan kişilere ürün ve hizmetlerinizi ilk kez karşılarına çıkardığınızda dönüşüm elde edemeyebilirsiniz. Ancak ikinci defa veya üçüncü defa daha güçlü reklam ve yeni stratejilerle karşılarına çıktığınızda dönüşüm elde edebilme ihtimaliniz artacaktır.


Öncesinde herhangi bir internet sitesini veya sosyal medya profilini ziyaret ettiyseniz ve sonrasında bu işletme veya ürünlerle ilgili reklamlar gördüyseniz zaten yeniden hedeflemenin ne demek olduğunu biliyorsunuz.


Yeniden Hedefleme Reklamları

Retargeting (Yeniden Hedefleme) Nasıl Çalışır?

Retargeting (Yeniden Hedefleme) reklamları sitenizde faaliyet gösteren müşterilerin verilerini çerezler aracılığıyla toplayarak gerçekleşir. Bu toplanan verilerle daha sonra işlem gerçekleştirmiş kullanıcıları reklam platformlarında hedefleyerek ürün ve hizmetleriniz hakkında bu potansiyel müşterilerin tekrar ilgisini çekmeye çalışabilirsiniz.


Retargeting’in (Yeniden Hedefleme) Önemi Nedir?

Retargeting (Yeniden Hedefleme) reklam verenlerin dönüşüm oranlarını daha belirli bir kitleye ulaşım sağlayarak artırmaları için önemli bir stratejidir. Reklam verenler bu stratejiyle işletmeleri hakkında fikir sahibi olan veya işletmelerinin sunduğu hizmetten daha önce faydalanmış kişilere ulaşarak onları dönüşüm gerçekleştirmeye teşvik edebilir.


Retargeting (Yeniden Hedefleme) sisteminde diğer stratejilere göre yaklaşık olarak %200 ile %300 olarak değişen bir kâr mevcuttur. Tabii ki başarı oranı işletmelerin attığı doğru adımlara göre değişiklik gösterir. Ancak işletme hakkında hiçbir fikri olmayan müşteri yerine işletmeyle tanışmış bir müşteriyle etkileşime geçmek daha etkili sonuç verecektir.


Genel olarak, re-targeting reklamlarının normal reklamlardan %20-50 daha fazla getiri sağladığı gözlemlenmektedir.


Bazı araştırmalar, re-targeting reklamlarının aşağıdakileri sağlayabileceğini göstermiştir:


  • Daha yüksek tıklama oranları (TO): Re-targeting reklamları, normal reklamlara göre %2-5 kat daha yüksek TO sağlayabilir.

  • Daha yüksek dönüşüm oranları (DO): Re-targeting reklamları, normal reklamlara göre %2-3 kat daha yüksek DO sağlayabilir.

  • Daha düşük baş başına maliyet (BMM): Re-targeting reklamları, normal reklamlara göre %30-50 daha düşük BMM sağlayabilir.

Ancak, her kampanya farklıdır ve re-targeting reklamlarının normal reklamlardan ne kadar fazla getiri sağlayacağı, yukarıda bahsedilen faktörlere bağlı olarak değişecektir.


Retargeting Reklamları Nedir?

Retargeting (Yeniden Hedefleme) Hangi Aşamada Uygulanır?

Retargeting (Yeniden Hedefleme) işletmelerin kendi belirlediği Dönüşüm Hunisine göre farklı aşamalarda uygulanabilir. İşletmeler Dönüşüm Hunisinin farklı aşamalarda bulunan müşterilere farklı Retargeting (Yeniden Hedefleme) uygulayarak müşterilerinin değişkenlik gösteren beklentilerine daha net cevap verebilir.


Remarketing (Yeniden Pazarlama) ve Retargeting’in (Yeniden Hedefleme) Farkları

Sitenizi ziyaret etmiş kullanıcıların ilgilendiği ürünler veya hizmetlerle ilgili hatırlatma yapmak ve satışını artırmak Remarketing’dir (Yeniden Pazarlama). Sitenizi ziyaret edip daha öncesinde görüntüledikleri veya hizmetleri onların karşısına tekrar çıkararak satışları artırmak ise Retargeting’dir (Yeniden Hedefleme).


Yeniden Hedefleme Reklamları Nedir?


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page