top of page

YouTube Reklamları Nedir?

YouTube reklamları, YouTube platformu işletmelerin YouTube platformu üzerine reklamlarını yerleştirerek doğru hedeflemelerle doğru potansiyel müşterilere kolaylıkla ulaşmasını sağlayan etkili bir sosyal medya platformudur. Google ADS ile sadece YouTube videolarına değil aynı zamanda sayfaların belirli kısımlarına da reklam verebilirsiniz


YouTube'da Nasıl Reklam Verilir?

Google Ads paneli üzerinden kampanya oluştururken Video reklamları ile YouTube'da reklamlarınızı kolaylıkla yayınlayabilirsiniz.


YouTube’da Verebileceğiniz Diğer Reklam Konumları ise;

  • Arama Sonuçları Sayfası,

  • İzleme Sayfası,

  • Anasayfa


YouTube Reklamları Kampanya Alt Türleri 


Video Görüntülemeleri

Ürün veya markanız üzerinde düşünme olasılığı daha yüksek olan kullanıcılardan görüntüleme ve etkileşim alın. Yalnızca kullanıcılar reklamınızı izlemeyi seçtiğinde ödeme yaparsınız. Reklamlarınız atlanabilir yayın içi, feed içi ve Shorts reklamı olarak gösterilebilir.


Etkili Erişim

Bumper, atlanabilir yayın içi, feed içi ve Shorts reklamları kullanarak bütçeniz karşılığında en fazla erişimi elde edin.


Hedef Sıklık

Atlanabilir yayın içi reklamlar, atlanamayan yayın içi reklamlar veya bumper reklamlarla aynı kişilere birden fazla kez ulaşın.


Atlanamayan Erişim

15 saniyeye kadar atlanamayan yayın içi reklamlarla kullanıcılara ulaşın.


Dönüşüm Sağlama

İşletmenizle değerli etkileşimleri teşvik etmek için tasarlanmış video reklamlarla daha fazla dönüşüm elde edin.


Reklam Dizisi

Atlanabilir ve atlanamayan yayın içi reklamlar, bumper reklamlar veya bu ikisinin karışımıyla, her izleyiciye belirli bir reklam dizisi göstererek hikayenizi anlatın.


Ses

Sese dayalı reklamlarla kitleniz YouTube'da ses dinlerken onlara ulaşın.

 

google'dan youtube'a reklam vermek

YouTube’da Neden Reklam Vermelisiniz?

Google ekosisteminin önemli bir parçası olan Youtube, reklam verenler için hala oldukça önemli bir platformdur.


Her ne kadar Youtube reklamları, Youtube Premium ile etkisini kaybettiği düşünülse de 2024 yılı itibariyle 2,7 milyar aktif kullanıcısı olan bu platformda sadece 100 milyon Premium kullanıcısı olması ve geri kalan 2,6 milyar kullanıcıya ulaşabilme ihtimali onun hala vazgeçilmez ve işletmeler için önemli bir platform olduğunu gösteriyor.


Ayrıca 2024 yılı başı WeAreSocial raporuna göre Youtube en çok kullanılan 2.sosyal medya platformu ve Türkiye’de 57 milyon kullanıcıya sahip.


YouTube reklamları nedir?

 

YouTube’da Doğru Hedef Kitleye Erişmek

Google üzerinden Youtube platformuna reklam verilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi iyi bir hedefleme yaparak bu büyük kitle havuzunda kaybolmamaktır.


Bu havuzda kaybolmamak adına Youtube reklamlarınızı Google panelinden açarken hedefinize göre iyi bir anahtar kelime kurgusu, kitle segmenti ve demografik hedeflemeyle açmalısınız.

 

YouTube’da Yeniden Pazarlamanın Önemi

YouTube’un Türkiye’de 57 milyon kullanıcıya sahip olması internet sitenizi ziyaret eden müşterilerin önemli bir kısmını YouTube’da tekrar yakalayabileceğiniz anlamına gelmektedir.


Tekrardan doğru ve etkili bir reklamla onların karşısına doğru zamanda çıkarak onları sitenizde dönüşüm gerçekleştirmeye ikna edebilirsiniz.

 

 

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page